bib gebruiken met digitale piano dynatone

Posted by: gdoene

bib gebruiken met digitale piano dynatone - 12/14/15 01:28 AM

beste leden,

heeft iemand ervaring met bib en dynatone piano?
ik wil mezelf graag begeleiden met bib op deze piano, maar ik krijg het niet voor elkaar.
nu kan ik weinig info vinden in de engelstalige handleiding, en een nederlandse voor mac 2015 kan ik niet vinden.
kan iemand mij helpen indien mijn vraag tenminste ook echt mogelijk is ??
op de piano heb ik verschillende mogelijkheden om aan te sluiten.
via de bekende printeraansluiting, of via midi in en uit

dank voor de hulp

Gerald
Posted by: Peter Eigenraam

Re: bib gebruiken met digitale piano dynatone - 12/19/15 12:52 PM

Hi Gerald,

De Dynatone piano ken ik niet. Maar wel andere elektronische piano's.

Heeft de Dynatone piano 128 ingebouwde General MIDI klanken die je in 16 MIDI kanalen tegelijkertijd kunt gebruiken? Dan kun je de MIDI-out van je Mac op de MIDI-in van je piano aansluiten. Misschien moet je een USB-MIDI adapter aanschaffen voor je Mac. Wel even puzzelen met de instellingen van je piano, zeker als die een ingebouwde begeleidingsautomaat heeft.

De mooiste Band-in-a-Box muziek komt van RealTracks en RealDrums. Dat zijn studio audio opnamen van professionale muzikanten die in stukjes zijn geknipt en zich aanpassen aan jouw akkoorden. Daarvoor moet je de Line-out (of koptelefoon aansluiting) van je Mac aansluiten op de Line-in van je piano. Of op een aparte versterker met luidsprekers.

Je kunt tegelijk Band-in-a-Box afspelen en je eigen spel opnemen, met een microfoon of met de MIDI-out van je piano op de MIDI-in van je Mac.

Pas op met twee MIDI kabels parallel (computer-out==>piano-in en piano-out==>computer-in). Dat kan een soort van rondzingen met echo. Zoek eens naar een LOCAL OFF functie of zoiets om dat te onderdrukken.

Overigens: voor de Mac-versie van Band-in-a-Box is er geen Nederlandse versie. Je kunt eventueel de Nederlandse handleiding voor de Windows versie gebruiken. Maar de Mac- en de Windows-versie zijn niet precies hetzelfde.

Goei,
Peter