Hi Gerald,

De Dynatone piano ken ik niet. Maar wel andere elektronische piano's.

Heeft de Dynatone piano 128 ingebouwde General MIDI klanken die je in 16 MIDI kanalen tegelijkertijd kunt gebruiken? Dan kun je de MIDI-out van je Mac op de MIDI-in van je piano aansluiten. Misschien moet je een USB-MIDI adapter aanschaffen voor je Mac. Wel even puzzelen met de instellingen van je piano, zeker als die een ingebouwde begeleidingsautomaat heeft.

De mooiste Band-in-a-Box muziek komt van RealTracks en RealDrums. Dat zijn studio audio opnamen van professionale muzikanten die in stukjes zijn geknipt en zich aanpassen aan jouw akkoorden. Daarvoor moet je de Line-out (of koptelefoon aansluiting) van je Mac aansluiten op de Line-in van je piano. Of op een aparte versterker met luidsprekers.

Je kunt tegelijk Band-in-a-Box afspelen en je eigen spel opnemen, met een microfoon of met de MIDI-out van je piano op de MIDI-in van je Mac.

Pas op met twee MIDI kabels parallel (computer-out==>piano-in en piano-out==>computer-in). Dat kan een soort van rondzingen met echo. Zoek eens naar een LOCAL OFF functie of zoiets om dat te onderdrukken.

Overigens: voor de Mac-versie van Band-in-a-Box is er geen Nederlandse versie. Je kunt eventueel de Nederlandse handleiding voor de Windows versie gebruiken. Maar de Mac- en de Windows-versie zijn niet precies hetzelfde.

Goei,
Peter