Hvis man går nogle år tilbage var en stilart sammensat af 3-5 instrumenter og det kunne der ikke ændres på! Siden hen er det blevet muligt at skifte de enkelte instrumenter og danne sin egen stilart. En stilart kan indeholde alle instrumenttyper- RealTracks, RealDrums, MIDI, SuperMIdi og Loops.

Det er forholdsvis enkelt at vælge et nyt RealTrack til et spor: Højreklik på instrumentet og vælg "Vælg RealTracks", som åbner en række submuligheder. Husk at RealTracks dialogen har en lang række filtreringsmetoder og 'smuglyt' som gør det lettere at finde det man søger.
SuperMIDI tracks kan ofte være en god erstatning eller et bedre valg end et RealTRack, da man har muligheder for efterredigering (i en DAW). Åbn et SuperMidiTrack : Højreklik på sporet og vælg "Vælg SuperMidi Track til dette spor".

Man kan vælge et instrument fra de "gamle" MIDI stilarter, men dette er lidt mere kompliceret, da man ikke bruger hele stilarten, men kun det instrument, som findes på dette spor. Dvs. hvis man vil finde nogle strygere skal man vælge strygersporet og man bliver nødt til at vide præcis hvilken MIDI stilart man vil bruge. Når man har fundet den gør man således: Højreklik på sporet og vælg "Vælg Special MIDI stil til dette spor". Nu åbnes en dialog, hvor man vælger hvilket spor fra MIDI stilarten man vil bruge og derefter "Vælg stil med dette instrument". Nu åbnes stilartvælgeren. Man kan filtrere den til kun at vis MIDI stilarter eller man kan søge efter den man forud har valgt. Man siger OK og instrumentet skulle spille!

Venlig hilsen
Lindbjerg
_________________________
Musiker. Har lille musikproduktions virksomhed (nodeskrivning, undervisning, studie, oversættelse af bl.a. BIAB). Hvis du synes Band-in-a-Box er vanskelig at komme i gang med, kan jeg tilbyde undervisning via Skype, - også i Cubase. Se min Facebook profil Lindbjerg Musikproduktion