Log in to post
|
Print Thread |
|
|
|
|
České a Slovenské Band-in-a-Box uživatelské fórum
|
Newbie
|
OP
Newbie
Omlouvám se dopředu za rozvláčnou otázku, ale nadělal jsem si v compu strašnej chaos a chtěl jsem to "napravit". Jak nerad obtěžuju, tak mi došlo, že bez rady praktiků se nehnu... Rád budu za troubu, hlavně aby to mělo výsledek.:-) Díky Karlově pomoci jak na to - jsem si pořídil MegaPAK 2019. Před pár dny jsem se rozhodl, že MPAK 2022 stojí za upgrade. A teď jsem v situaci, kdy nevím jak na to. Můj problém je v tom, že jsem si nebyl jistý, jestli mám verzi 2019 odinstalovat, nebo přes ní nainstalovat 2022ku. Nehledě na to, že mít několik různých instalací v jednom compu je moc. A to nemluvím o tom, že jsem "onehdá" koupil nový disk, takže mám na dvou discích téměř shodné adresáře. No děs... Našel jsem snad jediné video, kde je rada pro přenos verze(x) na jiný, (nebo havarovaný a opravený) comp. Rada je taková, že se má deaktivovat verze(x), smazat /bb/, pak si stáhnout instalaci a na "novém" compu jej znovu nainstalovat a aktivovat. Na ten samý comp to možné už není, což by mi vlastně ani nevadilo. Tady je to video https://www.youtube.com/watch?v=f8B-Mczv_xs&t=19sA propadl jsem panice - dá se to provést i s novým upgradem? Chtěl bych totiž čistou instalaci 2022ky, protože na dotaz na chatu PGmusic jsem se dozvěděl, že v novém upgradu je všechno co bylo v 2019 plus to nové. Hledal jsem i uninstaller Biabu, ale marně, asi není potřeba, stačí jen smazat adresář. (mimochodem ten mi smazat nejde, protože se objeví hláška, že "adresář nejde smazat, protože jej používá jiný program. Ve složce /bb/ je sice podadresář Uninstall, ale tam je 29 uninstallerů, ale čeho, to nevím. No a já mám obavu, jestli to mám zkusit. Budu moc vděčný, když dostanu radu, jak se vytáhnout z bažiny. Matěj
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Apprentice
|
Apprentice
Po celou dobu a to od roku 2005 nový upgrade (Band in a box i Realband) instaluji do stávající verze a v podstatě je to vždy bez problému. Jednou se mi stalo, že mi RealBand nechtěl naběhnout a po instalaci mi opět nefungoval jak by měl. Tak jsem udělal to, že jsem adresář přejmenoval z RealBand na RealBand1 a znovu přeinstaloval a RealBand spuštěný s nového adresáře už fungoval ok. Pak jsem smazal celý adresář RealBand1 i s obsahem v něm. Pokud máš na disku dost místa mohl bys to zkusit přejmenoval adresář bb na bb1 a taky RealBand na RealBand1 a provést novou instalaci a budeš mít jistotu čisté instalace, pak předchozí adresáře smazat. Před přejmenováním proveď deaktivaci, jak je ukázána ve videu. Po spuštení Band in a boxu z nového adresáře proveď novou aktivaci a stačí, když spustíš jen poslední opravný balíček - Band-in-a-Box® 2022 Build 912 (Dec 16, 2021). Dobré když k nové instalaci použiješ jejich - Band-in-a-Box Download Manager. Podle mne se staré údaje v Registru přepíší novými. Pokud si nebudeš jistý mým návrhem, počkej si na vyjádření Karla a konej na jeho doporučení. Ještě je tu jedna možnost, že svůj příspěvek si přeložíš do angličtiny ( já to dělám přes Google translator ) a dáš ho na PG Music Product Forums hned do první položky nahoře - Band-in-a-Box pro Windows jako svůj příspěvek a počkáš si na odpovědi. Je taky možné, že ti i odpoví přímo někdo od PGMUSIC - např. od "Simona". Já do svých příspěvku přidávám, že se omlouvám, že neovládám dost dobře angličtinu, tak si svůj příspěvek překládám Google traslatorem. Pak je tu možnost dalšího "opětovného" tvého dotazu přímo k PGMUSIC.
Last edited by Gause Zdenek; 12/26/21 01:27 AM.
BIAB 2025,RB 2025,PTA 2024,Windows 11,Studio One PRO 5.5.2,Melodyne Studio 5.4.2.006,Sibelius 8.4.1,Acoustica 7.4.14,Notion 6,Progression 3,Harmony Assistant 9.9.5c,RX9,Ripx DeepAudio 7.5.1,Kontakt 7.10.7,DeCoda 1.3.2,Synthesizer V Studio Pro 1.12.2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Apprentice
|
Apprentice
Jo ještě - letos jsem dával veškerý software na nové PC Windows 10 ze starého notebooku Windows 8 a provedl jsem jen zkopírování všech adresářů BB, RealBand a pt (což je PowerTrack) a novou reinstalaci z 2021 a instalaci posledního opravného "balíčku" a po té novou aktivaci. A kupodivu vše mi fugovalo a to jsem měl naistalováno hodně věcí z minula a všechny RealTracks a RealDrums. Teď nedávno jsem upradoval verzi 2021 přes jejich - Band-in-a-Box Download Manager a vše v pořádku i po pozdější instalaci opravného "balíčku" - Band-in-a-Box® 2022 Build 912 (16. prosince 2021). Vše mi funguje ok, lépe řečeno vše, co momentálně požaduji. Uvozovky u slova "balíčku" musím použít neboť mne bez uvozovek tento výraz zobrazí jinak. Např. "balíčku" - místa.
Last edited by Gause Zdenek; 12/26/21 01:59 AM.
BIAB 2025,RB 2025,PTA 2024,Windows 11,Studio One PRO 5.5.2,Melodyne Studio 5.4.2.006,Sibelius 8.4.1,Acoustica 7.4.14,Notion 6,Progression 3,Harmony Assistant 9.9.5c,RX9,Ripx DeepAudio 7.5.1,Kontakt 7.10.7,DeCoda 1.3.2,Synthesizer V Studio Pro 1.12.2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Newbie
|
OP
Newbie
Zdenku děkuju, tak jsem to nějak zvládl a zatím funguje (jak říkáš - to co požaduju). Nějak nejsem schopnej pochopit logiku struktury. Když jsem instaloval dodatečně 2022_0pak, tak jsem v přednastavených cestách musel postupovat velice nestandardně. Jinak moc děkuju. Matěj
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ask sales and support questions about Band-in-a-Box using natural language.
ChatPG's knowledge base includes the full Band-in-a-Box User Manual and sales information from the website.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Holiday Weekend Hours
Our Customer Service hours this weekend are as follows:
Friday, April 18: 8:00 - 4:00
Saturday, April 19: closed
Sunday, April 20: closed
Monday, April 21: Regular hours
Thank you!
Band-in-a-Box 2025 French Version is Here!
Bonjour à tous,
Band-in-a-Box® 2025 pour Windows est disponible en Français.
Le téléchargement se fait à partir du site PG Music
Pour ceux qui auraient déjà acheté la version 2025 de Band-in-a-Box (et qui donc ont une version anglaise), il est possible de "franciser" cette version avec les patchs suivants:
BIAB 2025 - francisation
RealBand 2025 - francisation
Voilà, enjoy!
Band-in-a-Box 2025 German Version is Here!
Update Your Band-in-a-Box® 2025 to Build 1128 for Windows Today!
Already using Band-in-a-Box 2025 for Windows®? Download Build 1128 now from our Support Page to enjoy the latest enhancements and improvements from our team.
Stay up to date—get the latest update now!
Update to RealBand® 2025 Build 5 Windows Today!
Already using RealBand® 2025 for Windows®? Download Build 5 now from our Support Page to ensure you have the latest enhancements and improvements from our team.
Get the latest update today!
PowerTracks Pro Audio 2025 for Windows is Here!
PowerTracks Pro Audio 2025 is here! This new version introduces many features, including VST3 support, the ability to load or import a .FLAC file, a reset option for track height in the Tracks window, a taller Timeline on the Notation window toolbar, new freeze buttons in the Tracks window, three toolbar modes (two rows, single row, and none), the improved Select Patch dialog with text-based search and numeric patch display, a new button in the DirectX/VST window to copy an effects group, and more!
First-time packages start at only $49. Already a PowerTracks Pro Audio user? Upgrade for as little as $29!
www.pgmusic.com/powertracks.htm
Video: Summary of the New Band-in-a-Box® App for iOS®
Join Tobin as he takes you on a tour of the new Band-in-a-Box® app for iOS®! Designed for musicians, singer-songwriters, and educators, this powerful tool lets you create, play, and transfer songs effortlessly on your iPhone® or iPad®—anytime, anywhere.
Band-in-a-Box® for iOS® :Summary video.
Check out the forum post for more information.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Forums58